“Die lange lappen tekst bij al die social media posts. Is dat echt nodig?” 🙄 Je moet juist niks. Ik wil vooral dat je plezier beleeft op social media en je passie wil delen. Maar eerlijk? Dat werkt wel die lange lappen tekst. Een foto trekt de aandacht, maar het is de tekst dat iemand overtuigt.

Waarom? Mensen willen niet enkel geïnspireerd worden door mooie foto’s, maar ook connecteren en gelijkgestemden terugvinden op social media. 🤝Omdat we meer persoonlijkheid steken in lange teksten, slaan ze dus ook sneller aan. 💕 We delen een ervaring, een tip, een bron van inspiratie… iets dat uit onszelf komt. Dat is dan ook de voorwaarde voor een succesvolle tekst: iets persoonlijks delen.

Hoe begin je daaraan?📝

STAP 1: herkenning 🙋‍♀️

Vertrek allereerst nooit van een foto dat je wil delen, maar vanuit het inzicht/ervaring/tip/... dat je wil delen. Stel jezelf daarbij altijd de vraag: ‘Wat is het probleem dat ik voor mijn ideale klant ga oplossen in deze social media post?’ 🧐 Het is belangrijk dat je van hieruit vertrekt omdat we willen inspelen op iets herkenbaars en zo de aandacht van onze ideale klant willen trekken.

STAP 2: waarde delen ✨

Voeg iets van waarde toe in je post. Jouw ervaring met het probleem, een concrete tip, hoe jij dit voor een klant hebt opgelost… Zorg ervoor dat je iets concreet deelt waardoor je ideale klant geïnspireerd wordt of direct mee aan de slag kan. 🤩

STAP 3: schrijf je tekst uit op je laptop 💻

Voor een vlotte tekst raad ik je aan dit eerst op je laptop uit te typen. Daar kan je sneller je gedachten neerschrijven wat voor een vloeiendere tekst zorgt.

STAP 4: structuur 🤓

Breng structuur aan in je tekst. Start met een zin die de aandacht trekt waar je inspeelt op het probleem van je ideale klant en je die ‘herkenning’ op wil wekken. 👀Vertel je verhaal in een aantal alinea’s. Probeer het hier zo bondig mogelijk te houden en blijf weg van vaktermen.🙅‍♀️ Eindig met een CTA (vraag naar actie). Zorg er wel voor dat je het bij 1 CTA houdt. Je kan niet vragen om én hun mening te delen in de reacties én de post te delen in hun stories.

En nu: schrijven maar. 😁

share: